Linmot komt met krachtigere lineaire motor

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de P10-70-serie van lineaire motoren breidt Linmot zijn assortiment van lineaire directaandrijvingen uit met grotere, krachtigere en dynamische aandrijvingen voor 3 x 400 V AC. Piekkrachten tot 2500 N, snelheden tot 5 m/s en versnellingen tot meer dan 100 g maken korte positioneertijden mogelijk bij grotere lasten, aldus vertegenwoordiger Groneman. Vijf verschillende groottes met piekkrachten van 500 tot 2500 N kunnen een brede range van high-power toepassingen met zware lasten bedienen, met slaglengtes tot 1770 mm die over het gehele bereik vrij positioneerbaar zijn.

Grotere motoren met hogere prestaties en een meer dan drievoudige piekkracht ten opzichte van de nominaalkracht stellen hogere eisen aan de servodrives. Daarom heeft Linmot voor deze nieuwe motoren een volledig nieuwe drive ontwikkeld. De motoren worden aangestuurd door de E1400-servodrives uit te rusten met interfaces voor veldbus en/of industrieel Ethernet.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen