Lineaire unit Unimotion extra rigide

Alexander Pil
21 januari 2014

De nieuwe extra rigide lineaire module van Unimotion staat volgens distributeur Tevel Components garant voor een hoog dynamisch gedrag bij verplaatsing en positionering van zware lasten, tot 99,2 kN dynamisch en 137,2 kN statisch. De CTJ200 behaalt verplaatsingssnelheden tot 6 m/s aan hoge (herhalings)nauwkeurigheden. De lineaire unit is geschikt voor pak-en-plaatstoepassingen van zware lasten.

De grote starheid van de CTJ200 bereikt Unimotion aan de hand van drie principes: een geoptimaliseerde aandrijfriem, een combinatie van twee lineaire geleidingen en een extra stevige behuizing. De voorgerekte gekartelde aandrijfriem is gemaakt uit AT polyurethaan en extra versterkt met staaldraad. In combinatie met een zero-backlash pulley wordt een grote nauwkeurigheid en hoge krachtoverbrenging met dimensionale stabiliteit gerealiseerd.

Qua afmetingen is de CTJ200 standaard verkrijgbaar met een slaglengte tot 6,5 m. In overleg kunnen ook slaglengtes tot 12 m worden geleverd. De breedte van het aandrijfelement is 200 mm, de hoogte 98,5 mm.