Lineaire motoren Servomech voor veeleisende omgevingen

Clara Dorrepaal
Leestijd: 1 minuut

Het Italiaanse Servomech levert lineaire actuatoren en schroefvijzels met aangepaste eigenschappen voor specifieke toepassingen zoals hitte- of corrosiebestendigheid. Het programma omvat lineaire actuatoren met slaglengtes van vijf centimeter tot een meter en bijbehorende krachten van 100 N tot 80 kN. Het bedrijf maakt hierbij onderscheid tussen lineaire actuatoren voor de lichte industrie en schroefvijzels voor toepassingen in de zware industrie.

Voor buitentoepassingen is er een IP68-uitvoering die bestand is tegen vocht. Een andere uitvoering betreft de hittebestendige lineaire actuator. Door de toepassing van een speciaal vet is deze motor geschikt voor temperaturen tot 200 graden Celsius. Speciaal voor omgevingen waar de hygi√ęnestandaarden hoog zijn, levert Servomech producten met een speciale coating of voorzien van een roestvaststalen duwstang. De laatste is door de hoge weestand tegen corrosie tevens geschikt voor buitentoepassingen.

Voor omgevingen waar explosiegevaar heerst levert Servomech een actuator voorzien van een Ex-motor, zodat deze in een ATEX-zone is toe te passen. Verder zijn uitvoeringen beschikbaar met een extra handwiel. Op deze manier kan de gebruiker de actuatoren ook bij het wegvallen van de spanning verstellen. De actuatoren zijn in Ral-kleuren te krijgen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen