Lineaire module Schunk maakt precieze slagen in kleine ruimtes

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De ELB van Schunk is een lineaire-motoras die speciaal is ontworpen voor precieze en dynamische slagen. De module combineert een krachtige lineaire motoraandrijving met een soepel lopende, voorgespannen kruisrolgeleiding. De ELB kan hoge belastingen positioneren met een herhaalnauwkeurigheid van 0,01 mm. Daarbij bedraagt de maximale versnelling 100 m/s2 en de maximale snelheid 4 m/s. Aangezien de aandrijvingskracht (150 N) via de spelingsvrije kruisrolgeleiding vrij direct op de glijders wordt overgedragen, profiteren gebruikers ook in veeleisende verbindingstechnieken en plaatsingsprocessen van een hoge precisie, korte cyclustijden en een hoge productiviteit en processtabiliteit, aldus Schunk.

De ELB-precisiemodule van Schunk is verkrijgbaar in drie slagvarianten van 50, 75 en 125 mm. Hij kan optioneel worden voorzien van een incrementeel meetsysteem of met een absoluut meetsysteem (Hiperface of SSI-interface). Door de absolute encoder vervalt het complexe referentierijden tijdens het opstarten van het systeem en na een noodstop. Bovendien heeft de module geen eind- of referentiesensoren nodig. De besturing kan gebeuren via de Bosch Rexroth Indradrive-controller of via de Siemens Sinamics-omvormer.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen