Lineaire as Festo voor het zware werk

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De huidige ontwikkelingen in de machinebouw vragen om robuuste elektrische lineaire assen die hogere krachten en snelheden kunnen genereren. Daarbij mogen geen concessies worden gedaan aan de betaalbaarheid en de mogelijkheden om de elektromotor flexibel te kunnen monteren. Festo zegt deze vraag te beantwoorden met een robuust uitgevoerde elektrische lineaire as: de EGC-HD speciaal voor heavy duty toepassingen. De as is beschikbaar in een uitvoering met tandriem en een uitvoering met kogelomloopspindel.

De EGC-HD-as vervangt de DGE-HD-serie en kenmerkt zich door een hoge belastbaarheid tot 900 Nm. Deze eigenschap, gecombineerd met het feit dat de uitvoering aanzienlijk hogere krachten genereert dan zijn voorgangers, maakt het in veel gevallen mogelijk om een kleinere variant toe te passen, aldus Festo. Sterker nog: de praktijk wijst uit dat een EGC-HD-as te gebruiken is als alternatief voor twee parallelle EGC-TB-KF-assen. Dit levert niet alleen financiële voordelen en ruimtebesparing op, maar vereenvoudigt en versnelt tevens de installatiewerkzaamheden.

Naast alle technische prestaties heeft Festo bij de ontwikkeling ook rekening gehouden met de economische eigenschappen. Dit heeft onder meer geleid tot een kostprijs die 25 procent lager ligt in vergelijking met de DGE-HD. Ook wanneer de heavy duty-variant wordt gebruikt als alternatief voor twee EGC-TB-KF-assen komt het inkoopbedrag lager uit. Bovendien heeft de as een lange levensduur.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen