Lineaire actuatoren met lange slag van Haydon

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Haydon Switch & Instrument (HSI) introduceert de serie 28000 lineaire actuatoren. Deze aanvulling met een behuizing van 28 bij 28 mm biedt ontwerpers een compacte oplossing voor het realiseren van lineaire motion over relatief grote afstanden.

HSI ontwikkelde door de jaren heen een serie lineaire actuatoren op basis van hybride stappenmotoren. Tot voor kort waren die beschikbaar in de typen verdraaiingvrij (captive), niet-verdraaiingvrij of niet-opgesloten (non-captive) en een externe lineaire uitvoering. Met de 28000-serie is daar een variant aan toegevoegd met een dubbel zo lange motorbehuizing voor een groter houdmoment. De 28000-serie omvat actuatoren met een resolutie variërend van 0,003175 tot 0,0508 mm per stap, met een maximale duwkracht van 133 N.

Door de mechanische opbouw en de hoge nauwkeurigheid zijn deze actuatoren onder meer geschikt voor medische toepassingen, handlingapplicates in de halfgeleiderindustrie, regelkleppen, x-y-tafels, handapparatuur en telecommunicatie. HSI levert ook klantspecifieke uitvoeringen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen