Lineaire aandrijvingen IAI halen nauwkeurigheid van 0,005 mm

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

IAI Industrial Robots heeft twee series lineaire aandrijvingen toegevoegd aan zijn Intelligentactuator-familie. Het gaat om nauwkeurige actuatoren met kogelomloopspindel, slede, ge√Įntegreerde geleidingen en ingebouwde servomotor. De herhalingsnauwkeurigheid van de ISB-reeks is standaard 0,01 mm, die van de ISPB-serie 0,005 mm. De actuatoren kenmerken zich volgens distributeur Mijnsbergen door hun compacte bouw met ge√Įntegreerde servomotor en incrementele of absolute encoder. Ook benadrukt het de eenvoudige inbedrijfname met de eenassige positioneerbesturing of meerassige vrij programmeerbare besturingen.

De ISB/ISPB-serie is leverbaar in drie bouwgrootten met aluminiumprofielen van 90, 120 en 150 mm breed. Daarnaast is er ook speciale uitvoering met stalen basis van 155 mm breed met hoge stijfheid. De maximale slaglengte is standaard 1300 mm. Met een speciale spindelsupportconstructie zijn slaglengtes van 2500 mm realiseerbaar. De maximale snelheid is 2500 mm/s afhankelijk van de gekozen spoed. De maximale belasting is 120 kg bij horizontale toepassing en 40 kg bij verticale toepassing waarbij het systeem voorzien is van een rem.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen