Linamar helpt IMSystems opschalen

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

IMSystems gaat zijn Archimedes Drive vertragingskasten in serie maken. Linamar zorgt voor de productie, waarbij de Delftse startup zich concentreert op research, levensduurtesten en service. Daarvoor ontving het 9 miljoen euro aan Europese investeringen.

Linamar start met de commerciële productie van de Archimedes vertragingskasten die IMSystems (Innovative Mechatronic Systems) sinds 2016 ontwikkelt. Dit kondigde de Delftse startup eind november aan op de Spaanse robotconferentie Global Robot Expo in Madrid. Daar demonstreerde IMSystems zijn technologie in een hogekoppel-versie van een deltarobot.

Linamar (omzet 4,7 miljard euro in 2021) is een Canadese leverancier van precisieonderdelen voor auto’s. Het maakt onder meer kogel- en rollagers. De machines en expertise om die te fabriceren sluiten goed aan bij de productietechnologie die nodig is voor de vertragingskasten van de Delftse startup. Beide productsoorten bestaan uit rollende ronde onderdelen. In de Archimedes Drives brengen die via wrijvingscontact ook kracht over.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.