Limburgs ecosysteem helpt agro- en foodinnovaties naar markt

Alexander Pil
31 mei 2017

Met de bekendmaking van de naam Innoveins en een ondertekende samenwerkingsovereenkomst komt een publiek-private organisatie op stoom die marktintroducties van agro- en foodinnovaties wil begeleiden en stimuleren. Innoveins is een initiatief van de Limburgse ondernemers Botany, Blue Engineering en Bluehub, in samenwerking met de Provincie Limburg. De organisatie omvat een ecosysteem dat innovaties voortbrengt in de agro en food, door een verbinding met de hightechsector te maken. Businessdevelopment moet ervoor zorgen dat de innovaties sneller, goedkoper en beter de markt zullen betreden.

Innoveins wordt gevestigd op op Brightlands Campus Greenport Venlo.

‘Door Innoveins leveren we een bijdrage aan het wereldvoedselprobleem. In 2050 zijn er negen miljard mensen en met de huidige productietechnieken gaan we het niet redden om aan de voedselbehoefte te voldoen. Daarom zijn er innovaties nodig in de agro en food’, aldus Peter Korsten, mede-eigenaar van Botany en initiatiefnemer van Innoveins.

Jeroen Rondeel, eigenaar van Blue Engineering vult aan: ‘Door met onze technologische knowhow te kijken naar uitdagingen binnen de agro en food kom je samen tot baanbrekende innovaties.’

Het ecosysteem werkt met innovatieclusters waar bedrijven en organisaties samenwerken aan specifieke innovatiethema’s als robotisering, sensoring, zaadtechnologie, waterzuivering en urban farming. Beoogd is om het geïnitieerde tuinbouw- en r&d-lab te vestigen op Brightlands Campus Greenport Venlo, het voormalige Floriadeterrein.