Limburg hengelt Gelders zonne-energiebedrijf binnen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Solarexcel wordt in Limburg met open armen ontvangen. Met deelnemingen van het regionale innovatiefonds (2,5 procent van de aandelen) en de Industriebank Liof (8 procent) en een achtergestelde lening heeft de Zuid-Nederlandse provincie het Gelderse bedrijf overgehaald een proeffabriek te bouwen op haar grondgebied. Met de bouw van de pilotlijn is zo‘n 5 miljoen euro gemoeid. Daarna volgt opschaling van de productie.

Solarexcel maakt kunststof folie die lichtreflectie van zonnecellen minimaliseert. De bedekking zou zelfs invallend licht kunnen aanpassen naar de kleur waarop het zonnepaneel het beste reageert. De meeropbrengst is bevestigd door het Duitse Forschungszentrum Jülich. Omdat de folie zowel tijdens productie of achteraf kan worden aangebracht, levert Solarexcel aan equipmentmakers, celfabrikanten, paneelassembleurs én exploitanten van zonnecentrales.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.