Lightyear wil eind dit jaar auto’s bouwen in Helmond

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Startup Lightyear is bezig met een eigen productiehal van drieduizend vierkante meter op de Automotive Campus in Helmond. Dat meldt Eindhovens Dagblad. Als de campus, de gemeente en de provincie hun goedkeuring geven, moet de hal er in augustus staan, waarna het bedrijf er nog dit jaar de eerste prototypes van zijn commerciële zonne-auto wil gaan bouwen.

‘De nieuwe hal is bedoeld als productieruimte voor het eerste model’, verklaart Maijke Receveur van Lightyear tegenover ED. ‘Als we echt gaan produceren, zullen we meer ruimte nodig hebben. We hopen dat we dan op de campus kunnen uitbreiden.’ In de flexibele hal moeten op termijn ook andere bedrijven terechtkunnen voor hun prototypes.

Afgelopen augustus verhuisde Lightyear van Eindhoven naar een bedrijfsverzamelgebouw op de Automotive Campus. Sindsdien is het bedrijf gegroeid van acht naar veertig mensen. Vorige week betrok het daarom een dertig keer zo grote ruimte in hetzelfde pand. Volgend jaar wil het echter ook met de r&d in de nieuwbouw gaan zitten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.