Lightyear ontvangt 3,8 miljoen van RVO voor opschaling zonnedakproductie

Alexander Pil
9 december 2021

Lightyear heeft een Innovatiekrediet van € 3,8 miljoen ontvangen van van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met de financiering kan de Helmondse auto-ontwikkelaar een productiefaciliteit voor zonnedaken voor voertuigen ontwikkelen en zo de capaciteit opschalen. Lightyear wil op die manier beter inspelen op de groeiende vraag naar zonnedaken op voertuigen. Afgelopen juli maakte Lightyear al bekend dat het gaat uitbreiden met een productielocatie voor de zonneceltechnologie en zonnedaken in Venray, op de oude locatie van Inalfa Roof Systems dat zijn productie naar Polen heeft verplaatst.

Lightyear gaat de productiecapaciteit voor zonnedaken voor voertuigen opschalen.

Met het Innovatiekrediet ondersteunt RVO het onderzoek naar en de productie van Lightyears zonneceltechnologie. Om deze technologie nog verder te ontwikkelen, werkt het hightechbedrijf samen met partners zoals TNO. De nieuwe productiefaciliteit in Venray maakt het mogelijk om onderzoek, ontwikkeling en productie van de zonnetechnologie verder op te schalen.

Hans Heijmans, coo en directeur solar product bij Lightyear, over de financiering: ‘We zien het als een erkenning vanuit de overheid dat ze gelooft in de technologie die Lightyear ontwikkelt, en dat zonnemobiliteit als een belangrijke oplossing wordt gezien.’

RVO-investeringsmanager Marcel Segers stelt: ‘De toonaangevende technologie die Lightyear met dit project ontwikkelt, heeft de potentie om een nieuwe toekomst in te luiden voor mobiliteit. Door de ontwikkeling van deze zonneceltechnologie in lijn met de bredere marktvraag op te schalen, wordt duurzame groei gestimuleerd.’

Lightyear onderzoekt momenteel verschillende opties, zowel publiek als privaat, voor verdere financiering van zijn massamarktmodel, die naar verwachting in 2025 in productie zal gaan.