Lightyear mikt op grootschalige productie (update)

Jessica Vermeer
Leestijd: 2 minuten

Het Brabantse Lightyear werkt aan een tweede, goedkoper model van zijn zonneauto. Het jonge bedrijf heeft vooralsnog geen enkel exemplaar van zijn exclusieve Lightyear One afgebouwd. Het plan is om vanaf 2023 in samenwerking met nieuwe partners tienduizenden auto’s per jaar op de markt gaan brengen.

Het eerste prototype, de Lightyear One, werd in juni gepresenteerd en kost bijna 150 duizend euro. De prijs van het tweede model moet rond de 50 duizend euro uitkomen. Om de nieuwe ambities te bewerkstelligen heeft Lightyear een voormalig manager van Tesla, Johan Vos, aangenomen als commercieel directeur.

Lightyear is voortgekomen uit Stella, de zonne-auto waarmee de TU Eindhoven viermaal de World Solar Challenge won in de klasse voor meerpersoonsauto’s. ‘Het bedrijf is geen startup meer’, stelt Vos in het Financieele Dagblad. Sinds augustus bevindt het zich in een nieuw pand op de Automotive Campus in Helmond. Het bedrijf wil niet enkel in Europa verkopen, maar heeft ook de VS op de radar, specifiek Californië.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.