Lightyear haalt 40 miljoen op en onderzoekt beursgang

Alexander Pil
15 maart 2021

In zijn meest recente financieringsronde haalt Lightyear 40 miljoen euro aan investeringen op. De kapitaalinjectie, onder leiding van Zero Point Holding, het investeringsvehikel van een Zwitserse familie, zorgt ervoor dat Lightyear kan doorgroeien en toewerken naar de eerste leveringen van Lightyear One aan zijn klanten aan het eind van dit jaar. Voor de financiering van het volgende geplande massamarktmodel bekijkt Lightyear de mogelijkheid om naar de beurs te gaan.

Lightyear zit in de laatste fase van de selectie voor een productiepartner.

Het bedrijf, gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, is sinds 2016 actief. In de zomer van 2019 kondigde het zijn eerste model, Lightyear One, aan. Dit jaar maakt het bedrijf zich op voor de eerste leveringen aan hun klanten eind 2021. Hiervoor zit Lightyear in de laatste fase van de selectie voor een productiepartner.

Lightyear brengt elektrische voertuigen naar de markt die zo efficiënt zijn dat ze maar een minimaal aantal keren hoeven te worden geladen met behulp van een stekker. Daarnaast integreert het bedrijf zonnecellen in het dak en op de motorkap van de auto waarmee deze zichzelf kan opladen en nog verder onafhankelijk wordt van het elektriciteitsnet. Het patentportfolio van Lightyear bestaat onder meer uit ontwikkelingen op het gebied van een efficiënte aandrijflijntechnologie en hoogefficiënte zonnedaken voor voertuigen.