Lighthouse en Beltech lanceren contaminatiecontroletool

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Als vaste leverancier aan de farmacie, biotech, hightech en healthcare-industrie is Lighthouse Worldwide Solutions specialist op het vlak van contaminatiecontrole. Samen met Beltech ontwikkelde het bedrijf uit Boven-Leeuwen reeds eerder samen een Particle Counter in samenwerking met ASML om direct op oppervlakten het aantal deeltjes te meten. Nu breiden de twee partijen hun samenwerking uit door een nieuw productportfolio te ontwikkelen en internationaal in de markt te zetten.

Het eerste product wat Beltech ontwikkelt binnen deze partnership is de uv surface particle counter-kubus (SPC-Cube). Dit handzame inspectie- en meetinstrument combineert een aantal technieken. Zo is de SPC-Cube volledig draadloos, afgesloten en glad wat hem uitermate geschikt maakt voor gebruik in cleanrooms. Het is een compacte tool die direct oppervlakten en producten inspecteert en contaminatie inzichtelijk maakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van uv-licht, geavanceerde visionhardware en slimme software-algoritmes. Via wifi toont de SPC-Cube live beelden van het oppervlak en bijbehorende meetwaarden op een meegeleverde tablet.

De SPC-Cube laat zich draadloos opladen. Bediening geschiedt middels touchtechnologie. Geïntegreerde leds in de tool geven de status van de SPC-Cube aan, alsmede die van de metingen. Op de tablet kunnen gebruikers alle instellingen aanpassen, data toevoegen en de meetresultaten bekijken. Meetdata en beelden worden opgeslagen en kunnen worden uitgelezen naar een pc of server.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.