Lichtscherm Sick detecteert overhangende pallets

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sick prijst zijn nieuwe VLC100-lichtscherm aan met een opvallende driehoekige vorm, de betrouwbaarheid, de functionele montagemogelijkheden en efficiënte werking. Het lichtscherm is handig voor overhangdetectie op pallets. Bij de verwerking van pallets kan de lading namelijk door bijvoorbeeld trillingen van de transportbanen enigszins verschuiven. Zodra de lading buiten de contouren van de pallet steekt, is het nodig om te controleren of de toegestane speling niet is overschreden. Als dit wel gebeurt, kan dat tot grote problemen leiden bij verder transport of bij de opslag.

Het diagonaal bereik van het op reflectortape reagerende VLC100-lichtscherm is maximaal 2,8 meter. Bij die afstand bedraagt de resolutie 18 mm. Dankzij de driehoekige bouwvorm kan de VLC100 in of op de hoek van profielsystemen worden gemonteerd, maar ook achter machinepanelen, op plekken waar de sensor grotendeels beschermd is tegen schokken of sterke vervuiling.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen