Lichte omzetdaling en rode cijfers voor Metris

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Metrologiespecialist Metris heeft in 2008 een omzet neergezet van 89 miljoen euro. Dat is 4 procent minder dan het resultaat van 2007. Het Leuvense bedrijf moest een nettoverlies incasseren van 14 miljoen euro. Het jaar ervoor maakte het nog 7 miljoen winst.

In de eerste negen maanden realiseerde Metris een omzetgroei van 30 procent, maar die winst verdampte volledig in de laatste drie maanden. ’Tot september 2008 bleven we in lijn met onze doelstellingen omtrent omzet, brutowinst en Ebitda. Vanaf het vierde kwartaal hebben de klanten hun uitgaven voor kapitaalsgoederen als gevolg van de wereldwijde recessie praktisch bevroren‘, schrijft Metris in een persbericht. Q4 is voor de Leuvenaren traditiegetrouw het belangrijkste qua omzet en winst.

In 2008 realiseerde Metris 28 procent van zijn omzet in de autosector, 35 procent in de lucht- en ruimtevaart en 37 procent op de algemene industriële metrologiemarkt. De regio‘s Europa, Noord-Amerika en de rest van de wereld hadden vrijwel een gelijk aandeel in de business.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.