Lichtband Balluf ziet details van 0,01 mm

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In de productie, bij het verpakken of voor objectidentificatie blijkt het nieuwe BLA-lichtscherm met hoge resolutie een goede oplossing, zegt fabrikant Balluff. Deze lichtband is in staat om objecten aan de hand van minimale grootte- en hoogteverschillen te identificeren, te vergelijken of te sorteren. Het systeem bestaat uit een krachtige roodlichtlaser en een ontvanger, en functioneert onafhankelijk, zonder verdere toebehoren zoals een controller, pc of speciale software. De reikwijdte bedraagt twee meter, de resolutie is 0,01 millimeter.

Het BLA-lichtscherm is geschikt voor meting van bijvoorbeeld de objectdiameter, de objectpositie, de spleetbreedte, de spleetpositie, de kantpositie, etc. De gebruiker kan hierbij via toetsen maximaal zes verschillende objecten programmeren en storende objecten in het meetveld onderdrukken (blanking). Het is ook mogelijk om verschillende metingen gelijktijdig uit te voeren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen