Levitech verkoopt eerste ALD-systeem aan PV-klant

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Almeerse machinebouwer Levitech heeft zijn eerste order binnen voor de Levitrack, een machine om zonnecelwafers met atoomlaagdepositie (ALD) van een passiverend laagje aluminiumoxide te voorzien. Het persbericht meldt slechts dat het om een ’innovatieve Europese zonnecelfabrikant‘ betreft, maar ingewijden weten dat het om Q-Cells gaat. Dit bedrijf kwam onlangs naar buiten met zijn nieuwe celconcept, waarin inderdaad wordt gebruikgemaakt van passivatie door een nanolaag van aluminiumoxide. ’Onze klant koos voor de Levitrack vanwege de depositiekwaliteit, de gereedheid voor volumeproductie en de kostenefficiëntie‘, aldus Levitech-CEO Jaap Beijersbergen.

Met de order lijkt Levitech een kleine voorsprong te nemen op zijn Eindhovense concurrent Solaytec, dat in dezelfde vijver vist met een conceptueel andere machine. Solaytec houdt er een andere strategie op na dan Levitech en heeft eerst een R&D-systeem ontwikkeld. Met een apparaat voor massaproductie wordt gewacht tot 2012. In februari bevestigde het bedrijf met een eerste klant in onderhandeling te zijn.

Update 28 juni 2011: Uit nieuwe informatie blijkt dat het waarschijnlijk toch niet om Q-Cells gaat.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.