Levitech krijgt subsidie van provincie Flevoland

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De provincie Flevoland heeft 2,2 miljoen euro subsidie verdeeld over dertien innovatieve ondernemingen in de regio, waaronder ASMI-spin-off Levitech. In het kader van de Technologische en Milieu Innovatie-regeling (TMI), waaraan ook het Rijk en de Europese Unie een bijdrage leveren, krijgt het bedrijf uit Almere twee ton om zijn atoomlaagdepositiemachine voor zonnecelfabrikanten te vervolmaken. Zelf past Levitech bijna 775 duizend euro bij in dit project.

In de machine van Levitech krijgen silicium wafers sequentieel een behandeling met reactieve gassen, waardoor zich atoomscherpe laagjes aluminiumoxide afzetten. Deze nanolaag verbetert het rendement van de zonnecel. TNO-spin-off Solaytec ontwikkelt een machine die hetzelfde doet, maar hierin beweegt de wafer zich heen en weer door verschillende gaszones, terwijl hij in het toestel van Levitech in een richting beweegt

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.