Levitech installeert depositiemachine bij Europese klant

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Levitech heeft zijn nieuwste Levitrack-systeem geïnstalleerd bij een Europese klant. Die partij zal het Almeerse atoomlaagdepositiesysteem in eerste instantie gebruiken voor r&d-doeleinden en later dit jaar overgaan op een massaproductieproces voor geavanceerde zonneceltoepassingen. Levitech heeft niet gemeld wie zijn klant is. Europese zonnecelproducenten zijn echter niet dik gezaaid, dus het zou zo maar om Meyer Burger kunnen gaan.

‘Onze klant gebruikt meerdere atoomdepositielagen in zijn geavanceerde zonnecellen. Na een grondige evaluatie van de apparatuur voor het afzetten van die lagenstructuur heeft het de Levitrack geselecteerd op basis van depositiekwaliteit, geschiktheid voor massaproductie en kapitaalefficiëntie’, aldus Levitech-ceo Jaap Beijersbergen. ‘Deze keuze bewijst dat onze langetermijnstrategie om productieoplossingen te ontwikkelen om snelle ald van niet alleen aluminiumoxide maar ook andere lagen mogelijk te maken, het product oplevert dat voldoet aan de behoeften van onze klanten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.