Levitech hekelt concurrentie TNO

Paul van Gerven
Leestijd: 4 minuten

Staatsinnovator TNO is bezig onze concurrent op poten te zetten, claimt Levitech. De starter klaagt daarover bij EZ. TNO houdt er een hele andere voorstelling van zaken op na.

Levitech is op zijn zachtst gezegd niet gelukkig met het initiatief van TNO om ook in de spatiële atoomlaagdepositie voor solarproductie te stappen (zie hiernaast). De ASMI-spin-off stelt er vraagtekens bij dat overheidsgeld wordt aangewend om de concurrentie aan te gaan met een private onderneming. ’We hebben een brief gestuurd aan het ministerie van Economische Zaken. Centraal in onze argumentatie staan subsidieregelingen als de Kenniswerkersregeling en het Pieken in de Delta-programma. Het is een beetje wrang dat dit type regelingen bedoeld om de gevolgen van de crisis te beperken en de Nederlandse hightech te versterken, onze concurrent in wording financiert‘, aldus CEO Jaap Beijersbergen van Levitech.

Economische Zaken bevestigt de ontvangst van de brief en zegt deze in behandeling te hebben genomen, en uit welingelichte bron heeft Mechatronica Magazine vernomen dat er behoorlijke consternatie over de kwestie is ontstaan in kringen rond EZ. TNO bevestigt dat er geld uit de Kenniswerkersregeling is gebruikt en er een aanvraag voor een Pieken in de Delta-subsidie loopt. Levitech heeft tot nu toe een energieonderzoeksubsidi voor kortetermijnenergieonderzoek toegekend gekregen van Senternovem en is bezig een innovatiekrediet aan te vragen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen