Levitech en Solaytec vinden elkaar in gezamenlijk r&d

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De voormalige concurrenten Levitech en Solaytec – allebei machinebouwer voor atoomlaagdepositie (ald) – zijn begonnen met gezamenlijke ontwikkelactiviteiten. De bedrijven hebben met succes een MIT r&d-samenwerkingssubsidie ​​aangevraagd, die ze zullen gebruiken voor het uitbreiden van hun spatial ald-mogelijkheden en het betreden van nieuwe markten.

Levitech en Solaytec zijn beide iets meer dan tien jaar geleden opgericht, Levitech als spin-off van ASM International en Solaytec als spin-off van TNO. Levitech was allerminst blij te worden geconfronteerd met een concurrent die voortkwam uit publiek gefinancierd onderzoek en diende formele klachten in bij zowel nationale als Europese autoriteiten.

Vorig jaar vertelde Levitech-ceo Jaap Beijersbergen echter aan Mechatronica&Machinebouw dat de strijdbijl was begraven. Omdat zowel Levitech als Solaytec moest opboksen tegen nieuwe concurrenten uit China was het niet logisch om de strijd voort te zetten, legde hij uit.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.