Leven lang ontwikkelen per 2022 stap dichterbij

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het kabinet wil niet alleen dat iedereen de regie over zijn eigen loopbaan en ontwikkeling kan nemen, maar ook dat de mogelijkheden daartoe binnen handbereik zijn. Per 2022 is dat mogelijk voor iedereen die zich tijdig meldt, ouder is dan 18 jaar en een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt, schrijft minister Wouter Koolmees in een brief aan de Tweede en Eerste Kamer.

Met de subsidieregeling Stap die per 2022 wordt ingevoerd, is leven lang ontwikkelen voor iedereen die zich tijdig meldt een stap dichterbij. Stap staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is een publieke tegemoetkoming voor het financieren van scholing. Iedereen die 18 jaar of ouder is en een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan straks subsidie aanvragen voor scholing gericht op eigen ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Tot 2025 is er 200 miljoen euro beschikbaar, voor zo’n 200 tot 300 duizend mensen. Vanaf 2025 is er structureel budget. Mensen die aanspraak willen maken, kunnen tot 1000 euro aanvragen. De Stap-regeling vervangt de huidige fiscale aftrek voor scholingsuitgaven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.