Lenze-tool helpt machinebouwers bij realisatie besturingssoftware

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de applicatietemplate- en kant-en-klare softwaremodules binnen het Fast-pakket ondersteunt Lenze machinebouwers bij de efficiënte realisatie van modulaire besturingssoftware. Fast stelt programmeurs in staat om tot tachtig procent van de software-engineering door standaard machinemodules snel en betrouwbaar te laten uitvoeren, claimt de fabrikant. Vooral het programmeren met beschikbare en geteste functie- en technologiemodules is interessant. Per slot van rekening is er bij het gebruik van standaard en herbruikbare modules meer tijd voor de uitwerking en het testen van de bijzondere kenmerken van een machine.

Er wordt steeds vaker geroepen om een aanzienlijke verlaging van de softwareontwikkeltijd. In de machinebouw is dat mogelijk door gebruik te maken van standaardsoftware. Ervaring wijst uit dat ongeveer tachtig procent van de software in nieuwe machines kan worden gegeneerd met behulp van codes die al voor eerdere generaties zijn ontwikkeld of die systeempartners in de vorm van kant-en-klare modules ter beschikking stellen. De Application Template van Lenze vergemakkelijkt deze stap omdat het belangrijke structuren zoals het verhelpen van fouten, statemachines voor het omstellen van de machinetoestanden en communicatie-interfaces bevat en daardoor zorgt voor standaardisatie. Uitgewerkte modules kunnen vervolgens makkelijk als bouwstenen worden gecombineerd, zijn makkelijker te begrijpen en herbruikbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen