Lenze heeft last van omzetdaling Zuid-Europa

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Lenze heeft in het financiële jaar 2012/2013, dat eindigde op 30 april, een omzet geboekt van 588 miljoen euro. Dat is 1,9 procent meer dan de 577 miljoen uit het boekjaar 2011/2012. De nettowinst daalde van 27 naar 18 miljoen euro.

De besturingsspecialist zag in Europa – zijn grootste afzetmarkt – de omzet dalen: -0,7 procent of 3 miljoen euro. Die terugloop komt grotendeels op het conto van Zuid-Europese landen zoals Griekenland, Italië en Spanje. Noord-Europa doet het in verhouding beter. Duitsland groeide met 2 procent. Na de groeispurt van de afgelopen jaren (+9 procent in 2010 en +12 procent in 2011) is dat echter geen topresultaat. Voor de Benelux geeft Lenze geen harde cijfers maar wil wel kwijt dat er een ’goede ontwikkeling‘ is.

Hoewel de uitgangspositie per regio verschilt, kijkt Lenze met vertrouwen naar het lopende financiële jaar. Europa lijkt uit de recessie te komen, in Noord-Amerika is er een positief klimaat, alleen in China zit er vertraging op de economische groei. ’We blijven investeren in onze L-force-productlijn‘, zegt CEO Erhard Tellbüscher. ’We verwachten dat de lancering van deze nieuwe producten een positief effect heeft op de verkoopcijfers. Voor 2013/2014 mikken we op een omzetgroei tussen de 5 en 8 procent.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.