Lenze geeft controller Ethercat-interface

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het ECS-servosysteem van Lenze is sinds kort leverbaar met een klokgesynchroniseerde Ethercat-interface. Gecombineerd met de nieuwe L-force-controller 3200 C voor centrale besturingsarchitecturen kunnen veeleisende motiontaken efficiƫnt en kostengunstig worden gerealiseerd in termen van het aantal assen en de vereiste nauwkeurigheid, aldus de fabrikant.

Het ECS-servosysteem omvat de compacte servoaandrijvingen met goede dynamische prestaties die nodig zijn voor motiontaken met hoge eisen ten aanzien van nauwkeurigheid en snelheid, zegt Lenze. Ze zijn speciaal ontworpen voor meerassige toepassingen in centrale besturingsarchitecturen. Er is keus uit verschillende as- en voedingsmodules die met elkaar kunnen worden verbonden om zo een geĆÆntegreerde unit te vormen. De ECS-aandrijvingen zijn afgestemd op de hoogdynamische motoren in de MCS-serie, maar zijn ook te combineren met andere synchrone en asynchrone motoren.

De L-force-controller 3200 C is ontworpen voor gebruik in schakelkasten en is gebaseerd op de Intel Atom-processor. Met de geĆÆntegreerde 48 Mb/s backplanebus kunnen I/O-modules direct op de zijkant van de besturing worden gemonteerd. Een korte cyclustijd en minimale jitter in combinatie met een tijdstempel garanderen dat het motionsysteem ook voldoet aan de eisen ten aanzien van snelheid en synchroniciteit.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen