Lenze downsizet reeks computergebaseerde controllers

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Met de C300 en P300 brengt Lenze twee controllers op de markt en downsizet het bedrijf het vermogensspectrum van zijn actuele controllers op basis van dezelfde moderne systeemarchitectuur. De Cabinet Controller C300 biedt features voor snelle realisatie van controllergebaseerde motiontoepassingen en procesbesturingen. Met de direct aansluitbare I/O-modules en geïntegreerde masterinterfaces voor Ethercat en Canopen is het op dit moment de meest compacte besturing met motionfunctie in deze vermogensklasse, aldus Lenze. De Panel Controller P300 is gemaakt voor eenvoudige tot middelgrote besturings- en visualiseringsoplossingen. Een energie-efficiënte en krachtige Arm Cortex A8-processor met 800 MHz klokfrequentie zorgt voor de juiste rekenprestaties. De apparaten zijn eenvoudig te bedienen: de inbedrijfstelling en het beveiligen van gegevens verlopen via USB-stick en een systeem is snel te vervangen door het gebruik van een verwisselbare geheugenkaart.

De C300 en P300 zijn af fabriek uitgerust met een Ethernet- en een USB-poort. Voor de veldbuskoppeling zijn een Canopen- en een Ethercat-interface geïntegreerd. Door middel van een slot zijn de apparaten ook met Profibus en Profinet uit te breiden. Als beveiliging tegen gegevensverlies bij een onverwachte stroomuitval beschikt de controller over een interne UPS en een 128 kB groot retaingeheugen. Een conventionele bufferbatterij en een ventilator zijn niet nodig, zodat de controllers onderhoudsvrij zijn en een hogere systeembeschikbaarheid bieden.

Voor diagnosedoeleinden en voor een eenvoudige inbedrijfstelling bieden de controllers via een webbrowser rechtstreeks toegang tot alle parameters en het centrale logboek. De Panel Controller P300 is ontwikkeld voor de ruwe omstandigheden in de industrie en beschikt over een robuust touchscreen van 10,9, 17,8 of 26,4 cm.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen