Leiden beste Nederlandse uni, Eindhoven werkt meest samen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Zoals op de meeste lijstjes is ook in de CWTS Leiden Ranking van beste universiteiten de top tien een Amerikaans feestje. Als alle wetenschappen in beschouwing worden genomen, voert MIT de lijst aan, gevolgd door de University of California in Santa Barbara, Stanford, Princeton en Harvard. De beste Nederlandse universiteiten zijn Leiden op plaats 58, Utrecht op 64 en Wageningen op 78. Leuven (116) is de hoogst genoteerde Belgische academische instelling.

Op het gebied van natuur- en ingenieurswetenschappen eist Rice University de eerste plek op, maar komen verder veel dezelfde Amerikaanse namen terug. Opnieuw scoort van de Nederlandse deelnemers Leiden het hoogst, nu op plaats 23, gevolgd door Utrecht (34) en de Universiteit van Amsterdam (43).

Als het op samenwerking met de industrie aankomt, althans gemeten in gezamenlijke publicaties, scoren twee Nederlandse technische universiteiten zeer goed: Eindhoven eist de eerste stek op, gevolgd door Delft. Twente volgt op ruime afstand op plaats 24.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.