Leerlingen nemen het tegen elkaar op in robotbouw

Karlijn Raats
Leestijd: 1 minuut

Het kennisplatform Bètatechniek houdt op 5 april de tweede editie van de High-Tech Challenge. De locatie is de faculteit Techniek van de Han in Arnhem. Tweede- en derdeklassers havo, vwo en gymnasium van twaalf scholen uit de regio‘s Arnhem/Nijmegen en Achterhoek/Liemers doen mee. Zij gaan een hightech robot, genaamd Bioloid, monteren en programmeren. Die moet drie opdrachten uit kunnen voeren, waaronder het doen van een dansje.

De High-Tech Challenge-organisatie wil de leerlingen met de technologie-uitdaging warm maken voor techniek, om zo hun doorstroom naar het hoger en academisch technisch onderwijs te verbeteren. Ook koppelt zij een bedrijf uit de regio aan iedere school. Deze onderneming verzorgt een bedrijfsbezoek voor de leerlingen en komt een praatje houden op hun school om een indruk te geven van het werk in de technische sector.

Techniekstudenten van de Han begeleiden de leerlingen bij het monteren en programmeren van de Bioloids. Examenleerlingen van het Mondial College Nijmegen en het Rietveld Lyceum in Doetinchem hebben meegeholpen met het opzetten van het event. In de organisatie zitten ook de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, het Platform Onderwijs Arbeidsmarkt (POA) Achterhoek en de Han.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.