Leantechnik maakt tandheugelaandrijving ook lineair

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de invoering van de vernieuwde 5-serie van zijn Lifgo- en Lean SL-modellen biedt Leantechnik naast de tandheugelaandrijving voor het eerst ook lineaire modules op basis van het bouwkastensysteem aan. Onder de naam Lifgo Linear ontwikkelde het bedrijf uit Oberhausen nauwkeurige tandheugelaangedreven lineaire modules. Net als bij de bestaande serie zijn ook hier drie bouwgroottes beschikbaar. Daardoor is de Lifgo Linear zowel geschikt voor toepassingen die een nauwkeurige verplaatsing en positionering verlangen als voor toepassingen die vragen om snelle en nauwkeurige bewegingen, aldus distributeur Stamhuis Lineairtechniek. Gebruikers profiteren van de designflexibiliteit waardoor de Lifgo Linear te combineren is met de bestaande modellen van Lifgo en de Lean SL, zegt Stamhuis.

Uitgangspunt tijdens de ontwerpfase was de tandheugelaangedreven Lifgo-serie 5. Door het verwijderen van de afdekplaat van de behuizing boven de tandheugel en enkele technische aanpassingen veranderde die serie in de Lifgo Linear. Voor de aandrijving van het systeem kan worden gebruikgemaakt van servomotoren, draaistroommotoren, pneumatische en hydraulische aandrijvingen. De behuizing is aan alle zijden voorzien van bevestigingsgaten zodat flenzen en adapterplaten eenvoudig te bevestigen zijn. Draadgaten aan de onderzijde van de tandheugel maken het tevens mogelijk de tandheugel op een frame vast te zetten.

Naast hefzuilen en heftafels kunnen ook een- en meerassige positioneersystemen met de nieuwe module worden gebouwd. Door de tandheugels te koppelen kunnen over lange afstanden hoge positioneernauwkeurigheden worden bereikt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen