Layertec lanceert Amerikaanse desktop-3d-metaalprinter in Benelux

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Desktop Metal heeft Studio System 2 op de markt gebracht. Het systeem van het Amerikaanse bedrijf is een vereenvoudigde en kantoorvriendelijke 3d-printer voor metaal. Layertec, de exclusieve distributeur van Desktop Metal in de Benelux, kan deze printer vanaf maart leveren.

Het nieuwe Studio System 2 is geschikt voor het 3d printen van prototypes, tooling en toepassingen voor eindgebruik in kleine volumes. Bij deze metaalprintoplossing heb je net als zijn voorganger Studio System niet te maken met gevaarlijke metaalpoeders of lasers, en zijn er geen speciale voorzieningen nodig. Nieuw is dat je ook geen debinder meer nodig hebt. Dat betekent dat het hele proces nu bestaat uit slechts twee stappen: printen en sinteren. Studio System 2 gebruikt geheel nieuwe materiaalsamenstellingen waardoor je onderdelen rechtstreeks van de printer in de sinteroven kunt zetten.

Andere belangrijke verbeteringen zijn onder meer de nieuwe printprofielen en een geheel nieuw materiaalsysteem. Gebruikers zijn hierdoor verzekerd van een hoge en uiterst betrouwbare kwaliteit van geprinte onderdelen, aldus Layertec. ‘Daarnaast zorgt de Fabricate-software ervoor dat het printen en sinteren volledig worden geautomatiseerd. Hierdoor krijg je hoogwaardige onderdelen voor eindgebruik die een dichtheid en materiaalkenmerken hebben die vergelijkbaar zijn met het traditionele gieten’, aldus de distributeur.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.