Laserprofielsensor met lcd-monitor van Omron

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

Omron brengt met de ZG-sensor een nieuwe laserprofielsensor op de markt, voorzien van een gebruikersinterface en ingebouwde lcd-monitor. Met de compacte behuizing mikt Omron op inbouw in elektronica- en automotive-toepassingen. Via het ingebouwde lcd-kleurenscherm kan de gebruiker zonder de tussenkomst van een pc de configuratie op de controller instellen en de resultaten van de metingen uitlezen.

De ZG-sensor heeft een ingebouwde processor en is voorzien van achttien programma‚Äės voor het automatisch meten van hoogte, diepte, lengte of hoek van een profiel. De laser staat ook nauwkeurige metingen toe op oppervlaktes met vari√ęrende kleuren en structuur. De meetsnelheid is variabel in te stellen, met een snelheid tot 5 ms per meting. De ZG-sensor heeft een reikwijdte van 20 tot 200 mm voor de hoogte en 3 tot 70 mm voor de breedte.

De ZG-sensor is te configureren via de Smartmonitor-software die in Omrons centrale programmeer- en configuratieomgeving CX-One wordt ge√Įntegreerd. De optioneel verkrijgbare Componet-toegang maakt binnenkort integratie met andere componenten mogelijk. Ook ondersteuning voor RS232 en USB-connectie is aanwezig.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen