Large Projects-tak Bosch definitief over naar Van Halteren

Alexander Pil
2 juni 2022

Per 1 juni zijn de large projects-activiteiten van Bosch Rexroth in Boxtel verkocht en definitief overdragen aan de Van Halteren Groep. De nationale verkoop-en serviceorganisatie van Bosch Rexroth gaat verder als zelfstandige organisatie, en blijft zich richten op aandrijftechniek voor industriële en mobiele markten en fabrieksautomatisering in Nederland. Als specialist in aandrijven en besturen focust Rexroth zich in de toekomst naast het leveren van componenten op de complete engineering-to-order. Daarbij gaat het om het ontwikkelen, bouwen en in bedrijfstellen van aandrijf-en besturingssystemen en projecten in samenwerking met de klant.

Sergej Bender (l) en Arjan Coppens vormen de tweekoppige directie van Bosch Rexroth in Nederland.

De vernieuwde organisatie staat onder leiding van een tweekoppige directie. Arjan Coppens is de algemeen directeur en Sergej Bender financieel directeur. Coppens is een bekende naam en al jaren verantwoordelijk voor de verkoop op de Nederlandse markt. Bender is al jaren werkzaam binnen de Bosch en werkt sinds 2021 als financieel verantwoordelijke voor Rexroth in Nederland.

Van Halteren Technologies

De nieuwe naam van Bosch Rexroth Large Projects is Van Halteren Technologies Boxtel. De activiteiten blijven onveranderd; de ontwikkeling en productie van grote cilinders en het uitvoeren van complexe projecten in de marine & offshore, civiele techniek, motion & research en renewable energy. De onderneming levert ook de bijbehorende service. Alle circa 250 werknemers van het projectenbedrijf in Boxtel zijn overgenomen door Van Halteren Technologies.

‘De afgelopen maanden hebben we met alle collega’s samen hard gewerkt aan het inregelen van deze complexe overname. In de tussentijd bereiden we Large Projects voor op een autonoom bestaan buiten Bosch Rexroth. Dit betekent het ontwikkelen van een eigen marketing- en salesafdeling, een eigen website en het ontwikkelen van een nieuw wereldwijd salesnetwerk om de unieke producten van ons bedrijf aan de man te brengen. En dit alles na 1 juni onder de naam Van Halteren Technologies’, aldus directeur Durk-Jan Nederlof.

Van Halteren Technologies is een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan vijftig jaar actief is in de industriële sector. ‘De overname van de Large Projects-activiteiten van Bosch Rexroth is voor ons een mooie kans en past binnen de groeistrategie van de bedrijvengroep’, aldus ceo Izaak Veerman. ‘Het is een belangrijke uitbreiding van ons bestaande productportfolio op het gebied van industriële technologie en zal ons een impuls geven op weg naar verdere groei en diversificatie, bijvoorbeeld op het gebied van bewegingssimulatie, infrastructurele projecten, duurzame energie en oplossingen voor energiebeheer.’