Langere en bredere tandheugels in assortiment Atlanta

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Atlanta Getriebe heeft onlangs zijn servotandheugelseries 28 en 29 uitgebreid. De tandheugels uit de twee families waren reeds leverbaar in breedtes van 20 tot 40 mm met een maximale lengte tot 1000 mm. Nu zijn ze uitgebreid tot en met een breedte van 10 mm en een maximale lengte van 2000 mm. De servotandheugels voor doorlopende montage met rechte of schuine vertanding zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing in hoogwaardige machines zoals draaibanken, freesbanken en staalbewerkingsmachines waar hoge snelheden en precisie een vereiste zijn.

In tegenstelling tot de oude modellen die Atlanta vervaardigde van 16MnCr5 tot 60 HRC, worden de nieuwe modellen gemaakt van het goedkoper geworden handelsstaal C45 tot maximaal 55 HRC. Bij deze producten is uitsluitend het oppervlak van de tanden inductiegehard waardoor het materiaal zijn taaiheid behoudt. Over een langere afstand kan met deze modellen dus een hogere snelheid worden gerealiseerd dan met een spindelaandrijving, aldus distributeur Boekholt Aandrijftechniek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen