Lagere omzet, meer winst voor Agfa in 2013

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het afgelopen jaar heeft Agfa-Gevaert een omzet gerealiseerd van 2,87 miljard euro. Dat is 7,3 procent minder dat in 2012. Het nettoresultaat kwam uit op 49 miljoen euro waar het een jaar eerder 9 miljoen verlies moet incasseren.

‘Ook in 2013 kregen we af te rekenen met moeilijke economische omstandigheden’, zegt CEO Christian Reinaudo. ‘De wisselkoersen van de euro tegenover de meeste andere munten speelden in ons nadeel. In bepaalde opkomende markten stagneerde de groei van het BNP enigszins. Voorts daalde de omzet van onze analoge activiteiten sterk tegenover een zeer solide jaar 2012, toen deze activiteiten zich herstelden van de zilvercrisis van 2011. De sterke verbetering in het vierde kwartaal toont aan dat we goed op weg zijn.’

Overigens rommelt het flink bij Agfa-Gevaert. Het personeel is na veel onderhandelingen morrend akkoord gegaan met een nieuwe cao, met onder meer een minder gunstige brugpensioenregeling. Ruim 55 procent van het personeel stemde weliswaar tegen, maar de benodigde twee derde meerderheid werd niet gehaald. De vakbonden vragen Reinaudo nu om een symbolische gebaar: een korting op zijn jaarloon van 1,8 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.