Lager verbruik essentieel voor groei pneumatiekmarkt

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Na een terugval in 2009 is de Europese markt voor persluchtapparatuur in 2010 en 2011 weer omhoog gekrabbeld. De cijfers voor dit jaar staan vanzelfsprekend onder druk van de Europese schuldencrisis. Het resultaat is een daling van de marktgroei maar een stijging van de overall inkomsten. Dat schrijft onderzoeksbureau Frost & Sullivan in een marktrapport. In 2011 lagen de marktinkomsten op 3 miljard dollar. In 2018 moet dat zijn gegroeid naar 4,38 miljard dollar, verwacht de marktanalist.

’De wereldwijde economische crisis en de stevige schuldencrisis in Europa zorgen voor een atmosfeer van onzekerheid waardoor het investeringskapitaal de komende twee jaar zal teruglopen‘, aldus Frost-analist Sriram Balasubramanian. ’De impact hiervan is groot op de korte en middellange termijn, hoewel als de markt herstelt we verwachten dat de investeringen juist toenemen.‘

Energie-efficiënte pneumatische systemen zullen komen bovendrijven als belangrijkste motor voor groei, verwacht Frost & Sullivan. Apparatuur die efficiënt met energie omgaat, zullen steeds beter aftrek vinden, zeker omdat het verbruik in sommige gevallen kan worden gehalveerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen