Laatste bedrijfsonderdeel Punch over naar Belgische investeerders

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Printermaker Xeikon, het voormalige Punch Graphix, wordt overgenomen door de Belgische investeringsfondsen Bencis Capital Partners en Gimv. Bencis neemt het tweederdebelang van Punch International over voor een dikke 110 miljoen euro. Daarnaast stapt Gimv in voor twintig procent van de aandelen. De twee investeerders willen Xeikon als zelfstandige onderneming laten voortbestaan en zeggen dat de overname geen gevolgen heeft voor de continuïteit.

Van moederbedrijf Punch International blijft na de overname weinig over. De Powertrain-divisie ging in 2010 over naar het Amerikaanse LRM, de Telematix-divisie kwam later dat jaar in handen van het eveneens Amerikaanse Trimble Navigation. Het ondersteunende IT-bedrijf dat nog onder Punch hangt, gaat mee naar Xeikon. Punch neemt nog wel het belang van Xeikon in vastgoedbeheerder Accentis over voor een bedrag van 9,6 miljoen euro, maar daar staat weer tegenover dat Xeikon van Accentis de gebouwen in Ieper overneemt voor 9,2 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.