Kuroda introduceert twee spindelsledeseries

Clara Dorrepaal
2 juli 2008

Kuroda komt met twee series spindelsledes, de SG en de SE. De eenassige sledes hebben een hoge stijfheid dankzij een U-vormige geleiderail. Deze is zo hoog dat het mogelijk is de sledes toe te passen terwijl maar één zijde ondersteund is. Daarnaast is het maximale koppel te verhogen door aanpassingen aan het motorblok. Zowel de geleiderail als de schroefspil zijn in de module geïntegreerd.

De oppervlakteafwerking van de twee series verschilt. De sledes uit de SE-serie zijn gerold, de SG-sledes geslepen. Het slijpen van de geleiderail, het glijblok en de schroefspil geeft een betere nauwkeurigheid. De SG-serie heeft hierdoor een positioneernauwkeurigheid van 15 tot 100 μm, een herhaalbaarheid in deze positioneernauwkeurigheid van 3 tot 5 μm en een parallelliteit van 10 tot 50 μm. Om deze nauwkeurigheid te bereiken is het contact tussen de kogels en de slede geoptimaliseerd.

Op de sledes zijn verschillende sensoren te monteren. Optioneel zijn de sledes te voorzien van een stofbestendige beschermkap.