Kunststofcentrum Kortrijk krijgt gerobotiseerde spuitgietmachine

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Vlaams Kunststof Centrum heeft een volelektrische spuitgietmachine met robot gekocht bij Engel uit Houten. Dat meldt Vraag&Aanbod. Het instituut uit Kortrijk zal de E-Motion 1340/280T gebruiken voor het testen van matrijzen en het onderzoeken van het energieverbruik, de productiviteit, de nauwkeurigheid en de reproduceerbaarheid van het spuitgietproces. Het apparaat heeft een sluitkracht van 2800 kN en is uitgerust met een lineaire ERC-33-robot voor uitname en handling van de werkstukken.

De spuitgietmachine is voorzien van het geïntegreerde Ecograph-energieverbruiksysteem. Hiermee kunnen gebruikers zowel de totale energieconsumptie aflezen als het verbruik per aandrijving en per processtap. Dit stelt ze in staat om direct de gevolgen van aanpassingen op het verbruik te zien.

Het Vlaams Kunststof Centrum verleent technologische ondersteuning aan kunststofverwerkende bedrijven, grondstofproducenten, machinebouwers, matrijzenmakers en industriële kunststofgebruikers. Ook organiseert het voortgezette opleidingen en cursussen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.