Kulicke & Soffa ontvangt eerste orders voor Eindhovense ledplaatsmachine

Alexander Pil
12 augustus 2019

Kulicke & Soffa en het Amerikaanse Rohinni hebben de eerste bestellingen ontvangen voor hun Pixalux, een nieuwe generatie mini- en microled-plaatsingsmachines die grotendeels is ontworpen door de Eindhovense tak van het Singaporese bedrijf (het voormalige Assembléon). Kulicke & Soffa verwacht tijdens het huidige fiscale kwartaal nog een aantal systemen te kunnen leveren en rekent op een grotere marktacceptatie volgend jaar.

K&S en Rohinni hebben hoge verwachtingen van Pixalux omdat ze de oplossing positioneren voor kostengunstige massaproductie van led-technologie die nieuwe vormen van backlighting en direct-view led-schermen mogelijk maakt. Met een combinatie van hoge doorvoer en nauwkeurigheid voor kleine toepassingen, is Pixalux een aantrekkelijke en zeer competitieve oplossing om deze volgende evolutie van led-technologie te bewerkstelligen, zeggen de ontwikkelaars.

Chan Pin Chong (m) van Kulicke & Soffa heeft hoge verwachtingen van de Pixalux-ledplaatsmachine.

De Japan Electronics Packaging and Circuits Association bekroonde de geavanceerde plaatsingsmachine uit Eindhoven al met een Equipment of the Year Award. ‘Deze erkenning, onze initiële leveringen en voortdurende belangstelling van klanten onderstrepen de unieke die Pixalux kan leveren aan de brede displaymarkt’, zegt Chan Pin Chong van K&S. ‘We blijven ons richten op het versnellen van de acceptatie door klanten terwijl we ons voorbereiden om de productie naar een hoger volume te brengen.’

De klantbeoordelingen van Pixalux zijn afgelopen najaar begonnen met testsystemen op verschillende productielocaties. Met de bijna 250 miljoen vierkante meter aan flat-paneldisplays dat jaarlijks wordt geproduceerd, is het groeipotentieel van opkomende mini- en microled-plaatsingstechnologieën zeer veelbelovend.