Kübler zet kleine optische encoder op Nederlandse markt

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Kübler heeft een zeer kleine optische 41 bit multiturnencoder ontwikkeld. Met een huisdiameter van 36 millimeter is alleen maar ruimte voor essentiële onderdelen. Zelfs de batterij heeft plaats moeten maken voor de dubbele lager van de Sendix F36, die tweederde van de ruimte in de kleine encoder inneemt. De optische techniek garandeert robuustheid en een lange levensduur.

Een speciaal ontwikkelde opto-Asic vormt het hart van de F36, hierin zit de nieuwe technologie voor de singleturn- en multiturnfunctionaliteit. Met een totale resolutie van 41 bit, verdeeld over 24 bit voor het multiturngedeelte en 17 bits voor de singleturnresolutie (16 miljoen omwentelingen) kan de F36 in veel toepassingsgebieden worden ingezet die tot nu toe vanwege de beperking van de multiturnresolutie niet mogelijk waren. Elektrisch zijn er een SSI-, BISS- of Canopen-interfaces voor het absolute signaal en Sincos en RS-422 voor de incrementele signalen beschikbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen