Kübler verhoogt veiligheid encoders

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De absolute Sendix SSI/Biss-encoders met aanvullende sinus/cosinus-uitgang en de incrementele Sendix-encoders in sinus/cosinus-uitvoering van Kübler zijn nu beschikbaar met Sil3/PLE-certificaat. De absolute encoders geven veilige en betrouwbare informatie over de absolute positie. Hierbij telt de controller de incrementele pulsen en vergelijkt deze met de absolute positie, beide afkomstig van dezelfde encoder. In het geval van de incrementele encoders bewaakt de controller de betrouwbaarheid van de analoge, 90 graden verschoven sinus/cosinus-signalen via de vergelijking sin²+cos² = 1.

De Sil-gecertificeerde encoders garanderen een veilige mechanische montage door hun speciale robuuste bevestigingsmaterialen. Ook zijn ze voorzien van een robuuste en betrouwbare interface en zijn ze bestand tegen hoge elektrische en mechanische belasting, dankzij de extra sterke lagers van het Safety Lock Design. Met de hoge IP67-beschermklasse en hun ongevoeligheid voor magnetische velden dankzij optische opnemers, bieden de Sendix-encoders een hoge mate van veiligheid.

Kübler wordt in Nederland vertegenwoordigd door Duranmatic.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen