Kübler steekt encoder in rvs-jasje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Duranmatic introduceert van zijn Duitse leverancier Kübler een zeer robuuste incrementele encoder in rvs-behuizing. De Sendix 5006 biedt alle voordelen van roestvast staal: hij is bestand tegen sterke reinigingsmiddelen, zuren, zout water en andere chemische omgevingen. Met name in de voedingsmiddelensector waar vanwege hygiënische regelgeving veel wordt gereinigd en in de producten ook zuren voorkomen, is een rvs-behuizing in combinatie met een hoge bescherming vaak de enige oplossing. Ook de verpakkingsindustrie en de mobiele sector stellen soortgelijke eisen.

Een ander pluspunt van de Sendix 5006 is de hoogwaardige Viton-afdichting. Deze garandeert een hoge mate van ondoordringbaarheid, ook tegen agressieve substanties en bij temperatuurschommelingen. Hiernaast bieden de IP67-bescherming en het ruime temperatuur bereik van -40 tot 85 graden Celsius een hoge bedrijfszekerheid.

De Sendix 5006 heeft alle mogelijke opties van incrementele encoders zoals een scala aan asmaten, pulsaantallen, elektrische circuits, kabels of connectoraansluitingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.