Kübler maakt procesdisplays snel instelbaar

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Duranmatic presenteert de nieuwste procesdisplays van Kübler. Deze fabrikant heeft zijn Codix-serie uitgebreid met displays om alle bekende proceswaarden uit te lezen en te bewaken, zoals druk, flow, gewicht, luchtvochtigheid, niveau en temperatuur. De nieuwe generatie is standaard voorzien van een handige snelstartgidskaart om de parameters in te stellen en het display in slechts enkele stappen in bedrijf te stellen. De kaart wordt direct op het front bevestigd. Het uitgebreid lezen van lange lijsten parameterinstellingen behoort hiermee tot het verleden.

De Codix-producten hebben een eenvoudig uit te lezen 14-segments leddisplay, waar de helpteksten voorbij kunnen scrollen. Daarnaast zijn er vier toetsen voor het instellen van de parameters. De displays zijn bovendien eenvoudig aan te passen voor specifieke toepassingen. Daartoe hebben ze een toets aan de voorzijde en twee digitale ingangen aan de achterkant, die verschillende functies zijn te geven.

De meetfrequentie bedraagt tien metingen per seconde en het ingangssignaal is bij te stellen over twaalf meetpunten. Twee relaisuitgangen kunnen een grenswaarde bewaken met hysterese en on-off-delayfunctie. De minimale en maximale geheugenwaardes zijn onafhankelijk van elkaar op nul te zetten. Alle voedingen, signaalingangen en digitale input zijn geïsoleerd. Voor gewichtsweergave zijn ook tarra- en offsetfuncties toegevoegd. De op tijd gebaseerde totalisator integreert de meetwaardes tot een totaal. De sensorvoeding maakt aansluiten eenvoudig.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen