KSB lanceert nieuwe generatie Etabloc-blokpompen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

KSB brengt een nieuwe versie van zijn Etabloc-blokpompen op de markt. De verbeterde reeks omvat 43 pompgrootten die worden aangedreven door twee- of vierpolige motoren. Ten opzichte van de voorgaande serie is het pakket verder uitgebreid waardoor de aggregaatgrootte beter kan worden afgestemd op het meest economische bedrijfspunt. Met hun efficiënte hydrauliek voldoen Etabloc-pompen aan de ERP-richtlijn 547/2012/EU voor waterpompen, die in 2015 van kracht wordt.

Als materialen zijn gietijzer en brons alsmede nodulair gietijzer leverbaar. Dankzij deze verscheidenheid aan materialen en een groot aantal afdichtingsvarianten, strekt het aantal toepassingsmogelijkheden van het nieuwe pomptype zich verder uit dan watertoepassingen. De persflenzen hebben standaard uitgebreide aansluitopties voor de montage van manometers. Zo kunnen tegelijkertijd verschillende metingen worden uitgevoerd. De flenzen van de pers- en zuigaansluitingen zijn geboord overeenkomstig EN 1092 dan wel ASME-afmetingen en voor alle materialen leverbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen