KSB lanceert monitoreenheid voor pompen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

KSB Nederland brengt een monitoringunit voor pompen op de markt. Deze Pumpmeter omvat drukopnemers en een meet- en analyse-eenheid die op de pomp is bevestigd. Het apparaat registreert de grootheden zuigdruk, einddruk, verschildruk en opvoerhoogte. De Pumpmeter analyseert die gegevens voortdurend en hij vertaalt ze naar een belastingsprofiel dat de gebruiker erop wijst of hij met een toerentalregeling of andere maatregelen energie kan besparen.

Op een display ziet de gebruiker afwisselend de gemeten en de berekende waardes. De bedrijfsparameters van de pomp zijn continu in beeld. Hierdoor wordt de inbedrijfname van de pomp en van de toerentalregeling eenvoudiger.

De Pumpmeter is een alternatief voor de manometer voor en na de pomp, de druktransmitter voor besturing, regeling en aanvullende monitoringvoorzieningen. Met behulp van de gestandaardiseerde interfaces kunnen de meetgegevens ook beschikbaar worden gemaakt op een pc of op overkoepelende regelsystemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen