KSB komt met reeks besturingen voor pneumatische aandrijvingen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

KSB heeft een generatie multifunctionele afsluiterbesturingen en positieregelaars voor pneumatische kwartslag- en lineaire aandrijvingen geïntroduceerd. De werking van de Amtronic en Smartronic strekt zich uit van het open en dicht schakelen van een pneumatisch bediende afsluiter met signalering van de eindposities tot een regelende bediening die onafhankelijk van een besturing kan functioneren. Daarmee biedt KSB gebruikers een pakket, bestaande uit een afsluiter, aandrijving en intelligente besturing of positieregelaar.

Een VDI/VDE-aansluiting tussen de positieregelaar en de aandrijving maakt de directe montage op de eigen kwartslagaandrijvingen uit de series Actair en Dynactair van KSB mogelijk. Deze oplossing maakt montage, beugels en externe pneumatische leidingen overbodig. Bovendien worden mogelijke montagefouten en het risico van ongewenst drukverlies voorkomen, stelt KSB.

Het stuurventiel, de elektronische besturings- en regelkaarten, en de elektrische aansluitingen bevinden zich in gescheiden compartimenten waardoor elke functie bij de inbedrijfname en bij onderhoudswerkzaamheden is beschermd. De ruimtelijke scheiding en de behuizing van polycarbonaat garanderen een hoge mate van robuustheid en betrouwbaarheid, aldus de leverancier. De handmatige bediening van het stuurventiel en de instelling van de bedieningstijden zijn van buitenaf mogelijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen