Kortere stilstand met Siemens-eindschakelaars voor veiligheidsdeuren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens Industry Automation introduceert de Sirius-eindschakelaar, type 3SF1324. Deze hekvergrendelingsschakelaar voor veiligheidsdeuren is speciaal ontwikkeld voor de AS-interface met Asisafe-veiligheidstechnologie en voldoet direct aan de strenge eisen van beveiligingscategorie Sil 2/PL d. De schakelaar is leverbaar in drie versies: met hulpontgrendeling aan de voorkant, met noodontgrendeling aan de voorkant of een combinatie met hulpontgrendeling aan de voorkant en noodontgrendeling aan de achterkant.

De schakelaar maakt gebruik van een bijzondere logica, vindt Siemens. Hierdoor hoeven bij gevarenzones met meerdere toegangsdeuren, waarvan er slechts een opengaat, niet alle andere deuren meer geopend te worden alvorens de gevarenzone kan worden vrijgegeven. Dit maakt een snellere herstart na deurontgrendeling mogelijk waardoor de machine of installatie veel sneller weer operationeel is. De speciale logica garandeert direct in de schakelaar het redundantieprincipe van de bedieningssleutel dat is vereist voor Sil 2/PL d. Deze informatie wordt vervolgens op veilige wijze doorgegeven aan het bedieningssysteem via een van de twee Asisafe-overdrachtskanalen, terwijl het andere kanaal gelijktijdig wordt gebruikt voor het melden of opvragen van de bedrijfsstatus van de deurvergrendelingsmagneten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen