Koppelmeetflens HBM registreert koppel en toerental

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) heeft een nieuwe digitale koppelmeetflens op de markt gebracht. Met de T40B kan een gebruiker naast koppelmetingen ook toerentalmetingen doen en de draairichting monitoren. De koppelmeetflens die beschikbaar is voor nominale koppels in een range van 200 Nm tot 10 kNm kan dankzij het compacte ontwerp eenvoudig met andere applicaties worden geïntegreerd, zegt HBM.

De datatransmissie tussen de rotor en de stator in de T40B is digitaal zodat een foutloze data-acquisitie en -overdracht zelfs onder moeilijke omstandigheden met bijvoorbeeld elektromagnetische interferentie of temperatuurschommelingen mogelijk is. Het geïntegreerde systeem voor de toerentalmeting in de T40B is magnetisch en daardoor niet gevoelig voor vuil zoals stof of olie, die vaak voorkomen bij testbanken of in industriële toepassingen. Het systeem voor toerentalmeting genereert 1024 pulsen per omwenteling waardoor nauwkeurige metingen mogelijk zijn, zelfs bij lage snelheden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen